Operationeel HRM

Om uw HR-beleid goed ten uitvoer te brengen, is het handig gebruik te maken van praktische procedures en richtlijnen. Efficiency en effectiviteit staan daarbij voorop. Zo hoeft u niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en weet iedereen waar hij aan toe is.

Inwerktrajecten
Wilt u dat uw nieuwe medewerker op korte termijn volledig meedraait binnen uw organisatie en rendement oplevert? Dan is een inwerktraject onmisbaar. Hoe is dat bij u geregeld? Is er een mentor beschikbaar? Een naslagwerk met alle relevante informatie? Organiseert u een introductiedag voor nieuwe medewerkers? Wat moet uw nieuwe medewerker op welke termijn beheersen?

Natuurlijk is het belangrijk dat uw nieuwe kracht wordt begeleid door iemand die de klappen van de zweep kent, maar daarnaast is e-learning een ideaal hulpmiddel gedurende het inwerktraject. Zo is er altijd een naslagwerk beschikbaar en neemt u de werkdruk bij uw huidige personeel weg.

Organisatiehandboek
Heeft u een handboek binnen uw organisatie? Een document waarin informatie over de organisatie, arbeidsvoorwaarden, personeelsregelingen en huisreglement is verzameld? Voor uw (nieuwe) medewerkers is het prettig een naslagwerk te hebben, waarin ze alle relevante over het bedrijf en de regels omtrent HR kunnen terugvinden. Het schept duidelijkheid en voorkomt onnodige vragen en uitzoekwerk. Wel zo efficiƫnt.

Procedureboek
In een procedureboek staan alle procedures en protocollen binnen uw organisatie beschreven.

  • Wie doet wat, waar binnen uw organisatie;
  • Wat is uw huisstijl;
  • Wie is de vertrouwenspersoon binnen uw organisatie en wordt omgegaan met ongewenst gedrag?

SPARKles HR diensten zorgt dat uw HR-procedures helder en eenduidig worden vastgelegd, zodat uw operationeel HRM een goed geoliede machine is. Daarbij wordt met grote regelmaat gebruik gemaakt van innovatieve ICT oplossingen.